Doorgaan naar hoofdcontent

Aflevering 8 ‘Legions of Nagash & Malign Portents' met Joep van Nood & Martijn Vermeulen


2018 wordt het jaar van de Grand Alliance Death!’ In deze aflevering van Chillhammer maken we de tussentijdse balans op. Hoe bevalt de nieuwe Battletome: Legions of Nagash? Welke rol speelt de Death Alliance op dit moment in de grand-narrative van Age of Sigmar? Wat maakt de Malign Portents regelset zo gaaf en waar kijken we reikhalzend naar uit op basis van de Adepticon Studio Preview? Dit en meer in deze nieuwe aflevering van Chillhammer!

Te gast zijn Martijn & Joep: beide zeer ervaren Death-spelers met immense verzamelingen aan skellies, zombies en vampieren. We bespreken onder andere hun gevoel bij het spelen van Death en de narrative achter hun legers. Ook geven ze een aantal tactische tips voor op basis van de nieuwe Battletome.

Tot slot wordt ook een blik geworpen op de Malign Portents regelset. Hoe kun je deze regels het beste inpassen? Waarom is het een interessante toevoeging en wat zegt dit voor de toekomst van Age of Sigmar?

Veel plezier met luisteren!

P.S. Zelf een tof idee voor een Chillhammer aflevering? Doe je suggestie!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Aflevering 4 ‘Battles in de Mortal Realms’ met Joep van Nood

Hoe speel je toffe battles in de Mortal Realms van Age of Sigmar? Dat is de centrale vraag van deze aflevering van Chillhammer. Samen met Joep – Age of Sigmar fanaat van het eerste uur – worden de 2016 & 2017 edities van het General's Handbook  doorlopen op zoek naar handvatten voor het spelen van de meest epische Age of Sigmar battles. Ook delen we onze eigen ervaringen voor het spelen van de meest legendarische potjes Warhammer en blikken we vooruit op de onheilspellende Malign Portents… Of het nu gaat om een ontspannen potje Warhammer op zondagmiddag of de finale van een groot toernooi: niets is zo belangrijk als het uitzetten van een tof scenario. Wat zijn de meest handzame battleplans? Welke terreinregels zijn absoluut het gebruiken waard? Waarom is het spelen van Triumph & Treachery voor iedereen interessant en hoe organiseer je een epische campaign? Dit en meer hoor je in deze aflevering van Chillhammer. Stapsgewijs worden diverse ‘smaken’ voor het organisere

Chillhammer is live!

Het luisteren naar podcasts is voor mij een favoriet onderdeel van het bezig zijn met Warhammer. Ongeschilderde modellen op tafel, kwasten bij de hand en de laatste aflevering van Garagehammer op de achtergrond: Warhammer qualitytime anno 2017! Toch ervaar ik regelmatig een gezonde dosis jaloezie tijdens het luisteren naar Warhammer-podcasts als Garagehammer , Heelhanhammer , Forge the Narrative  en The Honest Wargamer . Hoe kan het toch dat gevoelsmatig iedere Engelsman of Amerikaan met een liefde voor Warhammer een podcast heeft? Chillhammer  doet een bescheiden poging de Nederlandstalige Warhammer-spelers een podium te geven om van gedachte te wisselen over alles wat hen bezig houdt in The Mortal Realms  of The Grimdark Universe ... Zelf een bijdrage leveren aan deze podcast? Stuur een mailtje , dan komen we er zeker uit. Veel luisterplezier!

Aflevering 5 ‘Hobbygoal: Best Painted Army’ met Edgar Schippers

In deze vijfde aflevering van Chillhammer is Edgar Schippers te gast. Voor Edgar is er eigenlijk maar een 'echte prijs' binnen de Warhammer-hobby: De titel van  Best Painted Army  op een toernooi. Welke invloed heeft dit op de manier waarop hij zijn legers samenstelt en schildert? En hoe kun je ook als zgn. hobbyhero hoge ogen gooien op een toernooi? Dit en meer in deze vijfde aflevering van Chillhammer! Verder wordt uiteraard kort vooruitgekeken op al het moois dat ons dit voorjaar staat te wachten op Warhammer-gebied en doen we voorzichtige voorspellingen voor het restant van 2018. Benieuwd naar de verschillende legers die Edgar door de jaren heen heeft verzameld?  Hier vind je een zeer uitgebreide collectie foto's van oa zijn Seraphon, T'au en Flaming Sylvaneth…  Veel plezier met luisteren! P.S. Zelf een keer langskomen voor een middag Warhammer-praat?  Stuur een mailtje naar Chillhammer!